آش جوش پره
کسب درآمد
جستجوگر پیشرفته

در اسکینک
در كل اينترنت
درباره سايت
خواص غلات و پذیرایی مجالس و غذاهای ایرانی
خبرنامه سایت
    براي اطلاع از آپدیت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

اعضای سایت
کدهای اختصاصی
تبادل لینک هوشمند
    عنوان لينك
    توضيحات :
    آدرس لينك
    كد امنيتي
عضویت
نام کاربری : <-SignUp-UserName->
رمز عبور : <-SignUp-Password->
تکرار رمز عبور : <-SignUp-RePassword->
ایمیل : <-SignUp-Email->
نام و نام خانوادگی : <-SignUp-Name->
کد امنیتی : <-SignUp-Captcha-Image->
<-SignUp-Captcha->
<-SignUp-Button->
ورود
نام کاربری : <-SignIn-UserName->
رمز عبور : <-SignIn-Password->
<-SignIn-Button->
  • بازدید : 159
  • نویسنده : متخصص تغذیه
  • تاریخ : چهارشنبه 13 ارديبهشت 1396



  • آش جوش پره یا آش جوشواره آشی است که در خراسان بویژه در خراسان جنوبی از پختن سمبوسه دارای حبوبات و ادویه در آب درست می‌شود و نیازی به گوشت ندارد.

    محتویات

    ۱ روش درست کردن
    ۲ جستارهای وابسته
    ۳ منابع
    ۴ پیوند به بیرون

    روش درست کردن

    خمیر را پهن کرده و بصورت برگ (ورق) درمی‌آورند و میانش را با پیاز خورد شده و عدس و نخود پخته شده و له شده و ادویه و اخیراً بخاطر غنی سازی گوشت و گردو پر کرده و برگ خمیر را روی همدیگر بصورت مثلث یا مستطیل تا می‌زنند و محکم بر روی هم فشار می‌دهند تا باز نشود. عدس و نخود باید از قبل پخته شده باشد و بعد آن را با سایر ادویه جات و سبزی‌ها مخلوط کرده و داخل ورق‌های خمیر بگذارند. سپس آن را در داخل آب جوش می‌گذارند تا پخته شود. در پایان بعد از از جوش افتادن آش مقداری کشک سابیده نیز به آن اضافه می‌کنند.[۱] سمبوسه یا جوش پره ابتدا در قدیم یک غذای اصلی در خراسان بوده‌است اما در خراسان سمبوسه را پس از آماده کردن و گذاشتن مواد (کوبیده نخود-پیاز- سبزیجات) و با تا کردن لایه‌های خمیر روی همدیگر و فشردن، آن را در آب جوش می‌انداختند و آشی درست می‌شد که به آن آش جوش پره می‌گفتند اما امروزه بجای پختن سمبوسه (جوش پره) در آب آن را در روغن سرخ می‌کنند و این شیوه امروزه در بیشتر نقاط جهان رایج شده‌است. اما در جنوب خراسان هنوز هم سمبوسه آب‌پز به عنوان یک آش خوشمزه در روستاها رایج است؛ و بویژه برای میهمانی‌های خانوادگی این غذای رایج منطقه است درگناباد برای احترام و بزرگداشت میهمانان از آنان با آش جوش پره پذیرایی می‌کنند. البته تهیه و تدارک این غذا از سخت‌ترین و پر زحمت‌ترین غذاها است. همان‌طور که در تاریخ بیهقی آمده این غذا از دوران بسیار قدیم در خراسان رایج بوده‌است. از دیگر آش‌های رایج در گناباد آش سرموکی است

    در شهرهای گناباد، فردوس، قاین و منطقه براکوه زیبد این آش غذای عمومی و سنتی فراگیر و مورد علاقه محسوب می‌شود و برای جشن‌ها و مناسبتهای عمومی پخته می‌شود همچنین نان سرموکی و آش پختیک همچنین اشکنه کشک یا کله جوش (قبل از جوش آمدن نباید به جوش آید می‌برد) از دیگر غذاهای سنتی خراسان جنوبی است. امروزه برای تهیه جوش پره یا سنبوسه مواد تشکیل دهنده (معمولا پیاز خوردشده- سبزیجات و نخود و عدس از قبل پخته شده) را در تکه‌ای بزرگ از نان لواش یا برگی از خمیر می‌ریزند و نان لواش یا برگ خمیر را به صورت سه گوش یا مستطیل می‌بندند و سپس آن را در قابلمه آب جوش می‌ریزند تا حدود ۲۰ دقیقه جوش بخورد و قبل از له شدن باید آن را برداشت.
    جستارهای وابسته

    آش
    خراسان جنوبی
    فرهنگ خراسان
    غذاهای خراسانی

    منابع

    در باب طباخی و صنعت آن، به کوشش ایرج افشار، انتشارات سروش، ۱۳۶۰

    ارسال نظر
    ورود
    پیوندهای روزانه
      آمارگیر
      • آمار مطالب
      • کل مطالب : 10
      • کل نظرات : 0
      • آخرین آپدیت سایت : ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      • رتبه سایت گوگل :
      • ورودی امروز گوگل :
      • ورودی دیروز گوگل :
      • تعداد اعضای خبرنامه : 0
      • آمار کاربران
      • افراد آنلاين : 1
      • تعداد اعضا : 0
      • آمار بازدید
      • بازديد امروز : 6
      • بازديد ديروز : 3
      • بازديد هفته : 6
      • بازديد ماه : 118
      • بازديد سال : 1776
      • بازديد کلي : 2093
      • مشخصات شما
      • آی پی شما : 54.166.233.99
      • نمایشگر شما : Unknown ?
      • سیستم عامل : unknown
      • تاریخ امروز : دوشنبه 4 تیر 1397
      • آخرین ورود : 4:03 عصر
      عضویت سریع
        <-FastRegisterForm->
      چت باکس

        نام :
        وب :
        پیام :
        2+3=:
         
        (Refresh)