آش شولی
کسب درآمد
جستجوگر پیشرفته

در اسکینک
در كل اينترنت
درباره سايت
خواص غلات و پذیرایی مجالس و غذاهای ایرانی
خبرنامه سایت
    براي اطلاع از آپدیت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

اعضای سایت
کدهای اختصاصی
تبادل لینک هوشمند
    عنوان لينك
    توضيحات :
    آدرس لينك
    كد امنيتي
عضویت
نام کاربری : <-SignUp-UserName->
رمز عبور : <-SignUp-Password->
تکرار رمز عبور : <-SignUp-RePassword->
ایمیل : <-SignUp-Email->
نام و نام خانوادگی : <-SignUp-Name->
کد امنیتی : <-SignUp-Captcha-Image->
<-SignUp-Captcha->
<-SignUp-Button->
ورود
نام کاربری : <-SignIn-UserName->
رمز عبور : <-SignIn-Password->
<-SignIn-Button->
  • بازدید : 119
  • نویسنده : متخصص تغذیه
  • تاریخ : چهارشنبه 13 ارديبهشت 1396



  • آش شولی
    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
    شولی
    نوع آش
    خاستگاه ایران
    دمای سرو گرم
    ترکیبات اصلی چغندر، اسفناج، شوید، عدس، سرکه یا رب انار
    پرونده‌های رسانه‌ای مربوط به شولی در ویکی‌انبار

    شولی یزدی یا آش شولی معروف‌ترین آش سنتی یزد است و در آن از چغندر یا لبو و سرکه یا رب انار و سبزیجاتی مانند اسفناج، شوید به همراه عدس استفاده می‌شود.[۱]

    «آش شولی» غذایی سنتی و از محبوب‌ترین غذاهای استان یزد است که در حین سادگی تهیه آن، خوشمزه می‌باشد. در اصل چاشنی این آش خوشمزه، سرکه است ولی بعضی‌ها با چاشنی رب انار نیز میل می‌کنند.[۲]
    طرز تهیه

    مواد اولیه:

    سبزی: یک و نیم کیلو (نصف آن اسفناج و نصف دیگرشوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله)

    چغندر: دو عدد بزرگ

    پیاز: سه عدد

    نعناع خشک: دو قاشق غذا خوری

    آرد: یک و نیم لیوان

    عدس: یک لیوان

    روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ

    نمک: به میزان لازم

    زردچوبه: دو قاشق مربا خوری

    سرکه: به میزان دلخواه

    طرز تهیه:

    ابتدا چغندر را پوست گرفته، سپس آن را به صورت خلالی برش می‌دهیم و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار می‌دهیم تا نیم‌پز شود.

    بعد از اینکه چغندر به طور کامل نیم‌پز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا کاملاً پخته شود.

    سپس پیاز را سرخ کرده ونعناع و زرچوبه به آن اضافه می‌کنیم.

    حدود ۴الی ۵ لیوان آب را به آرد اضافه می‌کنیم و سپس با قاشق، کاملاً آنها را با هم مخلوط می‌کنیم.

    هنگامی که سبزی وعدس کاملاً پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه می‌کنیم ومی‌گذاریم تا چند قُل بخورد.

    سپس حدود ۴ لیوان آب جوش به آش اضافه می‌کنیم وسپس آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه می‌کنیم وبه طور همزمان هم می‌زنیم تا آرد به صورت گلوله درنیاید، اگرآش خیلی غلیظ شد باز هم به آن آب اضافه می‌کنیم و به خوبی هم می‌زنیم تا غلظتی مانند آش سوپ به خود گیرد.

    بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه کردیم، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه (رب انار) به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند قل بخورد تا بوی تند حاصل از سرکه از بین برود.[۲]
    منابع

    «آشنایی با روش تهیه آش شولی - غذای محلی یزد». همشهری آنلاین. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در 2014-02-06. بازبینی‌شده در ۱۶ بهمن ۱۳۹۲.

    «شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها+تصاویر». بازبینی‌شده در 2017-03-17.

    کتاب آشپزی ویکی‌کتاب یک دستور آشپزی در این رابطه دارد:
    آش شولی

    ارسال نظر
    ورود
    پیوندهای روزانه
      آمارگیر
      • آمار مطالب
      • کل مطالب : 10
      • کل نظرات : 0
      • آخرین آپدیت سایت : ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      • رتبه سایت گوگل :
      • ورودی امروز گوگل :
      • ورودی دیروز گوگل :
      • تعداد اعضای خبرنامه : 0
      • آمار کاربران
      • افراد آنلاين : 1
      • تعداد اعضا : 0
      • آمار بازدید
      • بازديد امروز : 9
      • بازديد ديروز : 3
      • بازديد هفته : 9
      • بازديد ماه : 121
      • بازديد سال : 1779
      • بازديد کلي : 2096
      • مشخصات شما
      • آی پی شما : 54.166.233.99
      • نمایشگر شما : Unknown ?
      • سیستم عامل : unknown
      • تاریخ امروز : دوشنبه 4 تیر 1397
      • آخرین ورود : 4:04 عصر
      عضویت سریع
        <-FastRegisterForm->
      چت باکس

        نام :
        وب :
        پیام :
        2+3=:
         
        (Refresh)