شله زرد
کسب درآمد
جستجوگر پیشرفته

در اسکینک
در كل اينترنت
درباره سايت
خواص غلات و پذیرایی مجالس و غذاهای ایرانی
خبرنامه سایت
    براي اطلاع از آپدیت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

اعضای سایت
کدهای اختصاصی
تبادل لینک هوشمند
    عنوان لينك
    توضيحات :
    آدرس لينك
    كد امنيتي
عضویت
نام کاربری : <-SignUp-UserName->
رمز عبور : <-SignUp-Password->
تکرار رمز عبور : <-SignUp-RePassword->
ایمیل : <-SignUp-Email->
نام و نام خانوادگی : <-SignUp-Name->
کد امنیتی : <-SignUp-Captcha-Image->
<-SignUp-Captcha->
<-SignUp-Button->
ورود
نام کاربری : <-SignIn-UserName->
رمز عبور : <-SignIn-Password->
<-SignIn-Button->
  • بازدید : 121
  • نویسنده : متخصص تغذیه
  • تاریخ : چهارشنبه 13 ارديبهشت 1396



  • شله‌زرد یا شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که در بعضی اعیاد و عزاداری‌ها طبخ و توزیع می‌شود. شله‌زرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ و شیرین است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته می‌ریزند. شله‌زرد عموماً به یک طریق پخته می‌شود و به‌خصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده می‌شود.

    از مواد تشکیل‌دهندهٔ این دسر می‌توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد. از آنجا که این دسر بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع می‌شود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات مذهبی می‌کنند.
    نگارخانه

    شله‌زرد برای افطار

    لقب عباس بن علی (ابوالفضل) که با دارچین آسیاب‌شده برروی غذای سنتیِ ایرانی موسوم به شله‌زرد نوشته شده‌است. این نوع اسم‌نویسی را عموماً برروی غذاهای نذری انجام می‌دهند.

    کتاب آشپزی ویکی‌کتاب یک دستور آشپزی در این رابطه دارد:
    شله زرد
    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ شله زرد موجود است.
    =============
    شیربرنج یا شیربا، چاشت و غذایی است که از شیر و برنج می‌پزند و بیشتر با شکر و شیره می‌خورند. بدان «آش شیر» نیز گویند.[۱][۲]

    محتویات

    ۱ تاریخچه
    ۲ ارزش غذایی
    ۳ پانویس
    ۴ منابع
    ۵ پیوند به بیرون

    تاریخچه
    [نشان] این بخش نیازمند گسترش است.

    «شیربا» در شاهنامه فردوسی نیز به کار رفته‌است.[۳]

    در مازندران مراسمی تحت عنوان تمنای باران وجود دارد که در یکی از آیین‌های آن، همهٔ اهالی روستا شیر و برنج جمع می‌کنند و با آن شیربرنج درست کرده، می‌خورند و مقداری از آن را با این باور که باران ببارد، روی پشت بام می‌ریزند.[۴]
    ارزش غذایی

    شیربرنج به‌جهت دارا بودن شیر (منبع غنی از کلسیم) و برنج (سرشار از ویتامین‌های گروه ب) و همچنین طعم‌دهنده‌های مقوی و آرام‌بخش اعصاب مانند هل و گلاب، مفید است.[۵]
    پانویس

    لغتنامهٔ دهخدا، سرواژهٔ «شیربرنج» و «شیربا».
    فرهنگ فارسی معین، سرواژهٔ «شیربرنج» و «شیربا».
    «همی بود یک چند با مهتران» ‎(فارسی)‎. پارست. بازبینی‌شده در ۳ اسفند ۱۳۸۸.
    «سنت‌ها وباورها مردم مازندران در زمینه آب» ‎(فارسی)‎. پایگاه اطلاع‌رسانی آب منطقه‌ای مازندران. بازبینی‌شده در ۳ اسفند ۱۳۸۸.

    «طرز تهیه شیربرنج و فرنی» ‎(فارسی)‎. آکاایران. بازبینی‌شده در ۳ اسفند ۱۳۸۸.

    منابع

    دهخدا، علی‌اکبر، لغتنامهٔ دهخدا.
    محمد، معین، فرهنگ فارسی معین.
    لبنیات و بستنی میهن
    آشپز ایرانی
    آکاایران

    ارسال نظر
    ورود
    پیوندهای روزانه
      آمارگیر
      • آمار مطالب
      • کل مطالب : 10
      • کل نظرات : 0
      • آخرین آپدیت سایت : ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
      • رتبه سایت گوگل :
      • ورودی امروز گوگل :
      • ورودی دیروز گوگل :
      • تعداد اعضای خبرنامه : 0
      • آمار کاربران
      • افراد آنلاين : 1
      • تعداد اعضا : 0
      • آمار بازدید
      • بازديد امروز : 5
      • بازديد ديروز : 3
      • بازديد هفته : 5
      • بازديد ماه : 117
      • بازديد سال : 1775
      • بازديد کلي : 2092
      • مشخصات شما
      • آی پی شما : 54.166.233.99
      • نمایشگر شما : Unknown ?
      • سیستم عامل : unknown
      • تاریخ امروز : دوشنبه 4 تیر 1397
      • آخرین ورود : 4:03 عصر
      عضویت سریع
        <-FastRegisterForm->
      چت باکس

        نام :
        وب :
        پیام :
        2+3=:
         
        (Refresh)